Szelektív hulladék

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Fontos tudnivalók

Az elkülönített (szelektív) hulladékgyűjtés az a folyamat, mely során a háztartásokban keletkező, feleslegessé vált, de hasznosítható anyagokat külön gyűjtjük, és megfelelő módon és állapotban adjuk tovább hasznosításra, feldolgozásra.

Tovább

 

Szelektív szigetek

A DEPÓNIA Kft. a szolgáltatási területének mintegy 17 településen összesen 80 szelektív hulladékgyűjtő szigetet üzemeltet. A szigetek 1 m3 –es edényeiben a matricázásnak, illetve az edényzet színének megfelelően 3 különböző hulladékfrakciót gyűjthet a lakosság, melyek a következők: műanyag és fém együtt, vegyes papír és üveg. A gyűjtés, szétválogatás során gondot jelenthet, hogy mit és milyen módon kezeljünk, ehhez szeretnénk néhány hasznos tanácsot adni.

Tovább

 

Lakossági hulladékudvar

A Depónia Kft. a lakosság környezetszemléletű tudat-formálását célozva Székesfehérváron és Csala-Pénzverővölgyben hulladékudvarokat üzemeltet. A hulladékudvarok olyan gyűjtőhelyek, ahol szakképzett személyzet segítségével különböző fajta és nagyobb tömegű előre szelektált hulladék helyezhető el.

Tovább

 

Házhoz menő szelektív gyűjtés

A Depónia Kft. szolgáltatási területének településein eredményesen működtet szelektív hulladékgyűjtő szigetek, melyek használata egyre népszerűbb a lakosság körében. Jóllehet itthon még újdonságnak számít, az unió több országában már megszokott, hogy otthon is szelektíven gyűjtsön az ember.

Tovább

 

Zöldgyűjtés

A Depónia Kft. a szolgáltatási területén a helyi Önkormányzatok megbízásából évente hagyományosan zöldhulladék gyűjtést szervez. Tapasztalataink szerint a program rendkívül népszerű, egyes gyűjtési ciklusokban több száz tonna lombhulladék is begyűjtésre kerül.

Tovább

 

Veszélyes hulladék gyűjtés

A Depónia Kft. lehetőséget kínál a feleslegessé vált veszélyes hulladékok elhelyezésére is a székesfehérvári, valamint a Székesfehérvár-Csala pénzverővölgyi hulladékudvarokban.

Tovább

 

Elektronikai hulladék gyűjtés

A Depónia Kft. a Székesfehérvár MJV Önkormányzatával együttműködve minden évben előre meghirdetett időpontokban (kérjük ezügyben figyelje a Friss híreket)elektromos és elektronikai hulladékgyűjtést szervez, mely során a lakosság díjmenetesen leadhatja a háztartásokból kikerülő elektromos berendezéseket (pl.: tv, video, mosógép, hűtő, tűzhely, számítógép, monitor, mikrohullámú sütő, lemezjátszó, videó, kávédaráló, hajszárító, stb.).

Tovább