Konyhai zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtése

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy februártól elindul a konyhai zöld- és élelmiszerhulladékok házhoz menő gyűjtése

 

A MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU) elindítja a konyhai zöld- és élelmiszerhulladékok házhoz menő gyűjtését Magyarországon. Az új rendszert az európai uniós előírásokkal összhangban vezetik be, ugyanis ennek értelmében 2024-től kötelező a biohulladékok elkülönített gyűjtése. 2035-ig a települési hulladékok mintegy 65 %-át újrahasznosítani kell, ami nem érhető el a biohulladékok hatékony elkülönített gyűjtése nélkül.

A MOHU országszerte 14 település, Budapest, Miskolc, Debrecen, Székesfehérvár, Szolnok, Kecskemét, Cegléd, Zalaegerszeg, Békéscsaba, Nagykanizsa, Tatabánya, Kaposvár, Gyula, valamint Békés társasházi övezeteiben teszi lehetővé önkéntes jelleggel a szolgáltatás igénybevételét.

A MOHU fokozatosan és folyamatosan vezeti be a konyhai zöld- és élelmiszerhulladékok házhoz menő gyűjtését. Első körben kisebb területek kerültek kijelölésre a társasházi övezetekben.

Mivel Székesfehérvár is érintett, így a MOHU-val kötött szerződése alapján a DEPÓNIA Nonprofit Kft. is elindítja 2024. február 1-től ezt az új szolgáltatást.

 

Kik érintettek Székesfehérváron?

Székesfehérváron a tömbházas övezetek egy részén indul el a szolgáltatás - mintegy 10 000 háztartást, 24 000 főt érintően - melyek a következők:

  • Tóvárosi lakónegyed,
  • Palotaváros,
  • Szedreskerti lakónegyed

A város többi lakótelepe 2025-től fokozatosan kerül a szolgáltatásba bevonásra. A részvétel önkéntes, de tásaságunk elhívatott abban, hogy szeretnénk minél nagyobb arányban a lakosságot bevonni és együttműködésre késztetni.

 

A gyűjtés módjáról és a hulladékgyűjtő edénybe helyezhető hulladékok típusairól az alábbi menüpontban tájékozódhatnak:

https://www.deponia.hu/konyhai_zold_es_elelmiszerhulladek

 

Együttműködésüket köszönjük!

DEPÓNIA Nonprofit Kft.