KÉT LAKÓNEGYED is csatlakozik a konyhai zöld- és élelmiszerhulladékok házhoz menő gyűjtéséhez

Örömmel értesítjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2024. április 1-től Székesfehérváron két további körzetben is elindul a konyhai zöld- és élelmiszerhulladékok házhoz menő gyűjtése!

 

A DEPÓNIA Nonprofit Kft. 2024. február 1-től nagy sikerrel indította el ezt az új szolgáltatást Székesfehérváron a tömbházas övezetek egy részén: a Tóvárosi lakónegyedben, a Palotavárosban és a Szedreskerti lakónegyedben. Áprilistól pedig még kettő székesfehérvári lakónegyed - Ybl Miklós és a Királykút - is csatlakozik a gyűjtéshez.

 

Az érintett lakosok a 2024. március 25-ei héten egy feliratozott, jól záródó 5 literes konyhai gyűjtőedényt kapnak tájékoztató anyaggal együtt, melyet a lakások ajtaja elé helyezünk ki. Az 5 literes gyűjtőedényben összegyűjtött konyhai hulladékot a vegyes hulladékok gyűjtésére szolgáló edények (rácsos gyűjtőpontok) mellett, erre a célra kihelyezett 120 literes barna színű, biohulladék gyűjtő edénybe önthetik majd, melyek 2024. március végén kerülnek kihelyezésre.

 

A gyűjtés 2024. április 1-től indul!

 

A gyűjtőedényeket nyáron (május-szeptember) hetente kétszer, a többi időszakban (október-április) hetente egyszer ürítjük és az így összegyűjtött hulladékot biogáz üzembe szállítjuk hasznosításra.

A 120 literes, barna hulladékgyűjtő edények mosását társaságunk havi gyakorisággal végzi az edények telephelyre szállításával. Az 5 literes konyhai gyűjtőedények tisztításáról a résztvevő háztartások gondoskodnak.

 

A gyűjtés módjáról és a hulladékgyűjtő edénybe helyezhető hulladékok típusairól az alábbi menü pontban tájékozódhatnak:

 

https://www.deponia.hu/konyhai_zold_es_elelmiszerhulladek

 

Együttműködésüket köszönjük!

DEPÓNIA Nonprofit Kft.