Házhoz menő szelektív gyűjtés

A szelektív hulladékgyűjtésre már régóta lehetőségük van a környezettudatos lakosoknak. Az elmúlt években a Depónia Nonprofit Kft. ehhez egyre több segítséget próbál biztosítani.

Társaságunk 2008. szeptember 30-tól november 30-ig kísérleti jelleggel Székesfehérvár Öreghegy mintegy 750 háztartást érintő területén ún. zsákos szelektív hulladékgyűjtési akciót hirdetett, mely 2009-ben kiegészült Magyaralmás településsel. Az akció keretében a háztartásokban keletkező műanyag- illetve papírhulladékok kerültek elszállításra.

2009 májusában és júniusában (2 ütemben) Székesfehérvár összes családi házas területét bekapcsoltuk a rendszerbe és az év második felétől a társasházas területeken is elérhető a szolgáltatás!

2013. január 1-től a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés elérhető a szolgáltatási területünkhöz tartozó összes településen. Ettől kezdve ebben a rendszerben kitehető papír-, műanyag-, fém italos doboz hulladék. (Üveghulladékot házhozmenő gyűjtés alkalmával ekkor még nem veszünk át.)

2015. január 1-jén hatályba lépett kormányrendelet szerint a környezettudatosság jegyében korábban szabadon választható szelektív gyűjtés helyett minden lakos számára kötelező a hulladékok elkülönített gyűjtése. Ennek kapcsán 2015 nyarán  cégünk Székesfehérvár egyik körzetében elindította a  kétkukás szelektív gyűjtési projektet 1500 háztartásban, mely sikeresen zárult. A projekt folytatásaként az ún. kétfrakciós gyűjtést Székesfehérváron  2016. június 06-tól kezdődően vezette be a családi házas övezetben. (A rendszer bevezetésével a hatályos hulladékszállítási díjak nem változtak.) Ehhez a Depónia Nonprofit Kft. díjmentesen biztosított egy új, 120 l-es kerekes gyűjtőedényt, melybe az elkülönítetten gyűjtött hulladékok gyűjthetők. 2016. december 09-től kezdődően a belvárosban is bevezetésre került ez a fajta gyűjtési mód. Azóta folyamatosan kapcsoljuk be egyes közszolgáltatási területünkön lévő településeinket a kétfrakciós gyűjtésbe.

 

SZELEKTÍV KALAUZ

 

Fontos!

Kérjük Önöket, hogy az újrahasznosítható hulladékot a szállítási napot megelőző este, de legkésőbb a megjelölt napon reggel 6 óráig az ingatlanuk elé készítsék ki, hogy az se a gyalogos, se a járműforgalmat ne akadályozza!

Kérjük, hogy települési hulladékot ne helyezzenek el az elkülönítetten gyűjtött (szelektív) hulladékok közé, azt továbbra is a hulladékgyűjtő edényből szállítjuk el.

A műanyag- és papírhulladékot együtt gyűjtjük be, mely a válogatóműben kerül utóválogatásra.

 

 

Elkülönített hulladékgyűjtési napok

Az elkülönített hulladékgyűjtési napokról a Címlapon található Településkereső segítségével tájékozódhat.