Hulladékkezelő Központ

A hulladékkezelő telepről

A telephelyet kialakítás szempontjából 2 részre oszthatjuk. Az egyik az ún. régi hulladéklerakó, területe 13,5 ha, melynek feltöltését a városgazdálkodási vállalat üzemeltetésében 1988-ban kezdték el. 1993-ban a városgazdálkodási vállalat jogutódja a Székom Kft. vette át a hulladéklerakó üzemeltetését, mely prizmás feltöltéssel, kompaktorral történő tömörítéssel egészen 2001-ig működött.

Tovább

 

Telepünk rendje

A telephelyen a bejárat után elhelyezkedő 2 db 60 tonna méréshatárú hídmérleg, illetve saját programmal működő számítógép segítségével lehetőség nyílik a beérkező és a kimenő járművek által beszállított hulladékok tömegének és adatainak meghatározására, rögzítésére. Ennek köszönhetően, a jogszabályi előírásoknak megfelelően, naprakész nyilvántartás vezetése válik lehetővé.

Tovább

 

Lerakó kialakítása

A hulladéklerakó környezetre gyakorolt káros hatásának csökkentése érdekében, a ma fennálló követelményeknek megfelelően többszörös védelmi rendszer került kialakításra. A védelmi rendszer a lerakó aljzatának megfelelő szigeteléssel való ellátásával, a különböző rétegek kialakításával érhető el.

Tovább

 

Beszállítható hulladékok

Tovább­