Lakosságnál keletkező hamu hulladék

Tájékoztatás a lakosságnál keletkező hamu hulladék kihelyezésével és elszállításával kapcsolatban     Sokan vegyes tüzelésű kazánnal/kályhával fűtenek, melynek mellékterméke a salak és a hamu. A háztartásban keletkező kis mennyiségű hamu a kommunális gyűjtőedénybe helyezhető, csak és kizárólag: kihűlt állapotban, bezsákolva és összekötve   A kuka ürítésekor a hamu a kis mennyiséget meghaladó mértékben szálló porként jelentkezhet, mely veszélyezteti a dolgozók egészségét, ezen felül a forró hamu rendkívül tűzveszélyes a hulladékgyűjtő autóba kerülve. Amennyiben a személyzet a gyűjtés során nem megfelelően kihelyezett hamut észlel a hulladékgyűjtő edényzetben, az ürítést megtagadhatja.    Javasoljuk továbbá a Tisztelt Ingatlanhasználóknak, hogy a hamut lehetőség szerint a telkükön hasznosítsák, mivel a kihűlt fahamu számos nyersanyagot tartalmaz, az akár a komposztba is hasznosítható.   Együttműködésüket köszönjük! Depónia Nonprofit Kft.

Bérelhető rendezvényterem

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Társcégünk a Continus Nova Kft. bérlésre kínálja ingatlanját rendezvények lebonyolítására. A rendezvényterem Székesfehérvár központjából könnyen megközelíthető, akár hétköznapra, akár hétvégére kedvező áron bérelhető. A terem 50 fő ülővendég befogadására alkalmas.    További információk: Skanzen bemutató      

Komposzt értékesítés

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2024. február 01-től a zsákos és az ömlesztett komposzt ismét vásárolható Székesfehérvár-Csala Pénzverővölgyi Hulladékkezelő Központunkban nyitvatartási időben! Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 08:00-15:30 Szombat: 08:00-11:30 Vasárnap: ZÁRVA   Komposzt ára: zsákos (40 liter): bruttó 1 040 Ft/db, ömlesztve: bruttó 13 800 Ft/tonna   Eddigi szíves türelmüket köszönjük! DEPÓNIA Nonprofit Kft.

2024. évi matricák, hulladéknaptárak

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy amely településeken a 2023. évben volt rendszeresítve edényazonosító matrica, ott a 2024. évi edényazonosító matricák és hulladéknaptárak várhatóan 2024. február hónapban kerülnek kézbesítésre. A korábbi matricákkal ellátott gyűjtőedények addig is elszállításra kerülnek a 2023. évi edényazonosító matricákkal. Azonban 2024. március 01-től e településeken már csak az idei érvényes edényazonosító matricákkal kerül elszállításra a vegyes település hulladék. A zöldhulladék matricák is 2024. február hónapban kerülnek postázásra. A hulladéknaptárak a honlapon található településkeresőn keresztül már elérhetőek.   Egyéb kérdés esetén elérhetőségeink állunk szíves rendelkezésükre. Megértésüket köszönjük! DEPÓNIA Nonprofit Kft.        

Konyhai zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtése

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy februártól elindul a konyhai zöld- és élelmiszerhulladékok házhoz menő gyűjtése   A MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU) elindítja a konyhai zöld- és élelmiszerhulladékok házhoz menő gyűjtését Magyarországon. Az új rendszert az európai uniós előírásokkal összhangban vezetik be, ugyanis ennek értelmében 2024-től kötelező a biohulladékok elkülönített gyűjtése. 2035-ig a települési hulladékok mintegy 65 %-át újrahasznosítani kell, ami nem érhető el a biohulladékok hatékony elkülönített gyűjtése nélkül. A MOHU országszerte 14 település, Budapest, Miskolc, Debrecen, Székesfehérvár, Szolnok, Kecskemét, Cegléd, Zalaegerszeg, Békéscsaba, Nagykanizsa, Tatabánya, Kaposvár, Gyula, valamint Békés társasházi övezeteiben teszi lehetővé önkéntes jelleggel a szolgáltatás igénybevételét. A MOHU fokozatosan és folyamatosan vezeti be a konyhai zöld- és élelmiszerhulladékok házhoz menő gyűjtését. Első körben kisebb területek kerültek kijelölésre a társasházi övezetekben. Mivel Székesfehérvár is érintett, így a MOHU-val kötött szerződése alapján a DEPÓNIA Nonprofit Kft. is elindítja 2024. február 1-től ezt az új szolgáltatást.   Kik érintettek Székesfehérváron? Székesfehérváron a tömbházas övezetek egy részén indul el a szolgáltatás - mintegy 10 000 háztartást, 24 000 főt érintően - melyek a következők: Tóvárosi lakónegyed, Palotaváros, Szedreskerti lakónegyed A város többi lakótelepe 2025-től fokozatosan kerül a szolgáltatásba bevonásra. A részvétel önkéntes, de tásaságunk elhívatott abban, hogy szeretnénk minél nagyobb arányban a lakosságot bevonni és együttműködésre késztetni.   A gyűjtés módjáról és a hulladékgyűjtő edénybe helyezhető hulladékok típusairól az alábbi menüpontban tájékozódhatnak: https://www.deponia.hu/konyhai_zold_es_elelmiszerhulladek   Együttműködésüket köszönjük! DEPÓNIA Nonprofit Kft.

Oldalak